hotell i Visby

Hotell

I Visby finns det gott om olika boendealternativ. Dels finns det hotell i alla prisklasser, men staden erbjuder även vandrarhem, lägenhetshotell, privata stugor, stugor i semesterby, bed & breakfast, bondestugor och pensionat. Då det kommer många turister här, så är det ett måste att boka ditt boende i mycket god tid på www.hotellvisby.nu. Särskilt om du åker hit över medeltidsveckan till exempel.

När det kommer till hotell i Visby, så finns det allt från enklare budgetalternativ till exklusivare designhotell. Det finns flera hotell som ligger centralt innanför ringmuren, men det finns även utanför staden.

Visby har bland annat två Best Western. Det är Best Western Solhem hotel och det är Best Western Strand hotel.  Den första ligger på Solhemsgatan, intill Visby ringmur, och har ett fridfullt läge, men ändå nära till att som det centrala Visby har att erbjuda. Det andra hotellet ligger på Strandgatan, och innanför muren.

Ett annat hotell i Visby, är Clarion Hotel Wisby, beläget centralt i innerstaden. Hotellet ligger i fastigheter från 1200-talet.

Bästa läget i Visby har Donners Hotell Visby, som totalrenoverades 2010. Hos detta hotell ligger även öns enda tapasrestaurang, La Masía.

Du som vill bo i ett mysigt hotell, kan boka in dig på Hotel Helgeand Wisby, som även det är placerat i innerstaden. Hotellet ligger i ett hus från 1300-talet och har kalkstensväggar, och naturliga trägolv.

Lägenhetshotell

Om du föredrar ett boende, där du kan rå om dig själv, laga din egen mat och så vidare så kan du boka ett så kallat lägenhetshotell. En del av dem erbjuder dock frukost, slutstädning, och sänglinne mot en extra kostnad.

Bland dessa lägenhetshotell finns bland annat, Adelsgatan 36, Donners lägenhetshotell, Johan Målares hus, Karl-Oskars Krypin, Pärongården, samt flera till.

Vandrarhem

Vandrarhem finns både mitt i Visby innerstad, så väl som ute på den gotländska landsbygden. I Visby hittar du bland annat Frälsningsarméns vandrarhem, Lummelunda Vandrarhem (ett par km från Visby), STF Vandrarhem Visby/Rävhagen, Visby Vandrarhem, samt många fler därtill.

Camping

Många som åker till Visby och Gotland föredrar att stanna över på en av alla campingar. Det kan vara med tält, husvagn, husbil, eller hyra en stuga på området. Bland campingar nära Visby hittar du Kneippbyn, som även har en egen Astrid Lindgren värld, med Pippi Långstrumps hus. En annan camping, är Medeltidsveckans camping, som är perfekt om du är här under denna veckan. En annan camping är Snäcks camping, som ligger 4 km utanför Visby. Sedan har resten av Gotland även de en mängd olika campingar att erbjuda.

Privata stugor och lägenheter

Det finns många bofasta som erbjuder boende i form av stugor eller lägenheter. Ibland får du bo på en stuga som ligger på samma tomt som uthyrarens eget hus ligger på. Fördelen med att hyra lägenheter eller stuga är att du kan få ett mysigt boende i innerstan, eller en perfekt stuga mitt ute på den gotländska landsbygden. Det finns många olika stugor, hus, lägenheter och även rum, att hyra, både i Visby och utanför.